Serierna färdigspelade norröver

Såväl i Småland som i Gästrikland avslutades årets seriespel för mina tidigare klubbar Nickebo IK, Korsnäs BK och IK Sätra. NIK och Sätra har ni fått följa en hel del här i bloggen samtidigt som Korsnäs, ett lag som jag spenderade två tämligen roliga och bra säsonger i (trots degradering från division 4 2008), inte får lika mycket utrymme då undertecknad inte har någon direkt kontakt med klubben idag.


DIVISION 4 SYDÖSTRA SMÅLAND

NIK har hela säsongen varit med i toppstriden i division 4, detta för fjärde året i rad sedan man gick upp från division 5. Dock landade man till slut på den sämsta placeringen i fyran hittills då det "bara" blev en sjätteplats efter förlust mot Gullabo/Gullaboås med 1-4 (1-1) i sista matchen. Det var nionde förlusten, varav femte på Ljungvallen där NIK brukar vara mycket starka. Det är förstås inte godkänt, men samtidigt ska man komma ihåg att Nickebo endast slutar fyra poäng bakom IFK Oskarshamn som klarade en kvalplats till elitfyran. En seger mot Gullaboås i avslutningsomgången hade dessutom inneburit en tredjeplats, men en utvisning vid ställningen 1-1 i en helt jämn match förstörde dagen.

Dessutom har NIK fått gå runt på många spelare och då truppen inte är den bredaste - toppen är riktigt bra och startelvan kanske fyrans bästa rentav, men bredden saknas trots att b-laget vann sin serie - har det avspeglats i en del av resultaten.

http://nickeboik.com/div4slut10.jpg - sluttabell


DIVISION 5 GÄSTRIKLAND

Sätra avslutade sin säsong med att vinna, trots en ganska medioker insats enligt rapporterna, med 4-2 utan större problem borta mot Åshammar. Den segern innebar att fjärdeplatsen säkrades, en placering som var något lägre än man hade hoppats på trots att mina gamla lagkamrater var nykomlingar i femman. Tittar man på tabellen ser man dock att Sätra - trots sex förluster jämfört med fjolårets två i division 6 - inte är mer än sju poäng upp till tabellettan Österfärnebo IF. Då har det dessutom varit ett antal matcher där marginalerna inte har varit med Sätra (som 2-2-mötet med just Österfärnebo, där de grönvitrandiga hade två ribbträffar i slutminuterna) så marginalen kunde ha varit ännu mindre.

Får Sätra bara behålla stommen och fortsätta att jobba vidare med det material som har tagit sin form under de senaste två säsongerna så är jag övertygad om att man kan ta steget upp till division 4 nästa år.

Desto sämre gick det för Korsnäs som får lämna femman för den här gången. Det är inte förvånande, tyvärr, med tanke på det totala kaos som har varit ett faktum utanför plan i den klubben och som fick mig att lämna för IK Sätra inför 2009. Förra året var KBK nära att degraderas men klarade sig i sista sekunden, så att det nu blev respass var inte helt oväntat.

http://nickeboik.com/div5gestriklandslut2010.jpg - sluttabell


Visa fler inlägg