Olympiavåren summeras: A-laget

HF Olympias vårsäsong är över för det här året och elva matcher av 20 är spelade med följande facit: 11 - 4 - 0 - 7 - 21-37 - 12. Det ger en åttondeplats i tabellen för närvarande. Upp till femte plats, som innehas av Allerums GIF, skiljer det dock bara två poäng samtidigt som det är fem ner till Bosna FF på negativ kvalplats.

Resultatraden har sett ut så här:

 

Kommentar:
Olympia har haft en ovana att släppa in första målet i varje (!) match under den här våren. Elva gånger i följd har motståndarna gjort 1-0. Därmed har Olympia också visat moral och hjärta i de matcher som har vunnits då man har tvingats vända ett underläge. Inte minst mot Billeberga GIF och BK Fram - i de matcherna låg Olympia nämligen under med 0-2.




Tyvärr tre raka förluster innan uppehållet, men jämfört med fjolårssäsongen har resultaten varit klart bättre och laget står på tolv inspelade poäng, jämfört med 2010 då Olympia endast hade skrapat ihop fyra poäng på 13 av 22 matcher när seriespelet tog sommaruppehåll.

Målskillnaden hittills är 21-37. Målskyttet har Olympia fördelat på nio olika spelare, ett bra facit. Nedan ser ni vilka som har stått för målen så här långt. Samtliga matcher med målskyttar finns på vår hemsida: www.hfolympia.se.   

Skytteligan division 6
6 Timmie Eskilsson
5 Elvis Sali
2 Sijan Krupic
1 Elvis Omeragic
1 Johan Cedergren
1 Feriz Murseli
1 David Tomic
1 Sakis Karampatis
1 Hamid Naimi



Skytteligaledaren Eskilsson rycker ifrån en motståndarförsvare mot Stattena ifjol.


Mindre imponerande är disciplinen som Olympia har visat prov på hittills. Åtminstone är statistiken inget att skryta med. 26 varningar och fem utvisningar har A-laget dragit på sig i division 6-spelet hittills. Det alltså på elva matcher, vilket ger ett snitt på över två gula kort och nästan 0.5 utvisningar per match. Bara att hoppas på en åtstramning och mindre kortsamlande till hösten.

Varningsligan division 6
4 Sakis Karampatakis
3 Feriz Murseli
3 Elvis Sali
3 Hamid Naimi
3 David Tomicic
2 Elvis Omeragic
1 Sijan Krupic
1 Robin Olander
1 Martin Trinh
1 Johan Cedergren
1 Abshir Ibrahim
1 Fredrik Alfredsson
1 Martin Grodzki
1 Driss Naimi


Utvisningsligan division 6
2 Hamid Naimi
1 Abshir Ibrahim
1 Martin Grodzki
1 Elvis Sali


Vårens utropstecken: Hamid Naimi
Mittbacken (bilden), som redan ifjol gjorde en kort sejour i Olympia, anslöt från Kullavägens BK i vintras och etablerade sig direkt i A-laget. Han har varit Olympias genomgående bästa spelare, såväl i A-laget som i B-laget, under hela våren och imponerat både på försäsongen och i seriespelet. Står för ett hårt, resolut försvarsspel och bidrar även offensivt.



Även Sakis Karampatakis förtjänar ett positivt omnämnande. Vår lille, ettrige mittfältare har gått från att vara nyttig i B-laget till att ta en helt ordinarie tröja och dessutom imponerar stort i A-laget. Mest imponerande har insatserna som defensiv mittfältare varit, då det är en ovan roll för yttern Karampatakis, men samtidigt en roll som han har klarat utmärkt de gånger chansen har getts.


Vårens minustecken: Disciplinen och ojämnheten

Hur svårt kan det vara att undvika att ta en mängd onödiga kort? Frågan är berättigad efter den här våren. Korten har haglat, trots att Olympiaspelarna fått direktiv om att enbart fokusera på sitt eget spel under våren, och en bättring krävs i höst.

Ett annat frågetecken kan sättas för den ojämnhet som Olympia visar upp. Lysande insatser blandas med riktiga bottennapp, främst i form av 2-5 mot Stattena IF i derbyt och 0-4 mot Ramlösa FF. Precis som ifjol har Olympia å ena sidan stått för bra spelmässiga insatser mot flera av topplagen för att å andra sidan rasa ihop fullständigt mot lag av sämre kvalitet. Med lite stabilitet i prestationerna hade HFO kunnat vara ett lag på den övre halvan.


Sammanfattning av truppen och taktiken
Att tränartrion har många alternativ att välja på när laget ska tas ut avspeglar sig i den stora rotation på spelare som har varit. Inte mindre än 26 spelare har hittills representerat A-laget i division 6 under den här säsongen. Räknar vi in DM och träningsmatcher kan ytterligare ett par namn adderas till den listan. Det innebär att merparten av spelarna som finns i HFO:s trupp har fått känna på A-lagspel vid ett eller flera tillfällen under vårsäsongen.

Rotationen har också inneburit att Olympia har kommit till spel med många olika konstellationer hittills under året. På elva seriematcher har Olympia mönstrat elva olika startelvor.

Av de 26 spelarna som har figurerar i A-lagssammanhang i årets division 6-spel har hela 23 startat i en match eller fler. De som har spelat från start är följande: Fredrik Tomicic, Christoffer Danielsson, Fredrik Alfredsson, Rickard Wessberg, Abshir Ibrahim, Hamid Naimi, Driss Naimi, Feriz Murseli, Christer Johansson, Martin Grodzki, Johan Cedergren, Torres Nasir, Abbe Najjar, Ival Gorgis, Martin Nguyen, David Tomicic, Dennis Nilsson, Elvis Sali, Elvis Omeragic, Timmie Eskilsson, Sakis Karampatakis, Martin Trinh, Sijan Krupic.

Olympia har oftast använt sig av en 4-3-3-taktik alternativt en 4-4-2-uppställning:


                       

Visa fler inlägg