Min säsong 2012

 
 
 

 
   Namn: Fredrik Alfredsson
   Född: 860729
   Längd: 174 cm
   Vikt: 74 kg
   Moderklubb: Läckeby GoIF
   Seniorklubbar: Nickebo IK, Korsnäs BK, IK Sätra, HF Olympia
   Position: Ytterback/yttermittfältare
 
 
 
 
 
STATISTIK 2012
 
 
 

                             


Träningsmatcher
3                          1/1                     0/0                   0/0       


DM-matcher
3                          3/0                     0/0                   0/0


Division 6

16*                       4/4                     0/0                   3/0

1) 63 %
2) 48 %

* Två av matcherna spenderades på bänken under 90 minuter.


Reserv division 4
5                          0/1                     0/2                   2/0

1) 92 %
2) 35 % *

* B-laget hade 16 matcher i serien men bara 13 spelades då tre slutade med walk over..


Kolumnerna står för antal matcher, starter, inbytt/utbytt, mål/assist, gula/röda kort



1) Spelade minuter i %
= andelen minuter av de matcher jag har varit tillgänglig i

2) Spelade minuter i % totalt 
= andelen minuter som jag har spelat av lagets samtliga matcher

Kommentar:
En klart roligare och bättre säsong än ifjol. Visserligen var jag över lag nöjd med insatserna då men speltiden var klart mindre. Bara tre starter blev det 2011, jämfört med tio i år om matchen. Dessutom spelade jag 90 minuter i sex matcher och 75 i ytterligare två. Det får jag vara nöjd med. I B-laget blev det inte så många matcher men gjorde det generellt sett klart godkänt, samt spelade mycket, när jag väl var med.

Trenden var också positiv. I början av säsongen misslyckades jag med att befästa min ordinarie plats, som jag hade i de två första matcherna. Därefter blev det en del inhopp och ingen fast plats, men jag avslutade seriespelet med fyra starter och kunde känna mig riktigt delaktig i vår suveräna slutdel av division 6-säsongen.

Under mitt individuella samtal med tränartrion (som varje spelare hade efter säsongen) sa huvudtränaren Jan Eskilsson att han tyckte att jag hade gjort en bra säsong och samtliga tyckte att jag hade gått framåt. Eskilsson tog påpekade också att han tyckte att jag hade gjort många bra matcher. De enda mindre bra som han tog upp var Landora hemma samt inhoppet mot Fortuna borta. Kritiken gentemot de insatserna delas helt av mig, särskilt när det gäller den förstnämnda. Glädjande är det dessutom att han verkar anse att övriga insatser har varit godkända eller bättre.

Själv skulle jag kort summerat kunna säga att mina insatser i DM kändes bra, träningsmatcherna över lag likaså med en riktig topp i mötet med Munka/Ljungby samt att seriematcherna i division 6 har gått tämligen bra, bortsett de redan nämnda insatserna. Det har åtminstone varit godkända insatser från min sida med en del riktigt starka framträdanden som lök på laxen. De få matcherna som jag har spelat i B-laget har varit de kanske bästa under säsongen då prestationerna där har varit ganska tongivande. Egentligen är insatsen mot Vallåkra IF under våren den minst lyckade i B-laget utan att för den skull vara dålig, men då visade jag å andra sidan framfötterna offensivt genom att göra mål.

Det finns förstås en hel del att jobba på, men berömmet från tränarna höjer förstås mitt självförtroende. En spelmässig detalj Eskilsson dels berömde, dels ville att jag skulle jobba mer på var offensiven. Han menade att jag har vågat kliva fram och ska fortsätta göra det från min högerbacksplats samtidigt som jag behöver bli snabbare i att fatta beslut med bollen. Den uppfattningen delas också helt av mig.

Offensiven har i år blivit bättre, dels för att undertecknad har vågat mer och dels för att det har blivit en del spel på mittfältet vilket har gett mig nyttig träning i att hamna i situationer högre upp i planen. Det har också gett utdelning då jag förutom målet mot Vallåkra har spelat fram till två mål samt varit delaktig ytterligare fyra. Inga “hockeyassist” från min sida i år men väl 1+2 i poängfacit och en fot med i fyra mål till. Utöver det var jag ytterst nära att göra mål två gånger om mot Ramlösa FF, då jag skaffade mig ett friläge samt var nära att sätta ett inlägg i bortre krysset, liksom mot Helsingborg City.



TOPP 5 A-LAGET 2012

Att ranka mina egna matcher har blivit en tradition men i år sker en liten förändring. Det är nämligen svårt att jämföra insatserna i de olika serierna. En division 6-match kräver ju i regel mer av spelarna än en reserv division 4-match och då jämförelser rakt av inte känns riktigt rättvisa med tanke på detta så passar undertecknad i stället på att plocka ut de bästa matcherna från såväl sexan som reservserien.

1. Gantofta IF-HF Olympia 2-2
Stabil insats främst defensivt av mig i den här matchen. Dessutom var det säsongens bästa prestation av laget som helhet i mina ögon. Det i kombination med en egen stark insats - då främst defensivt som sagt och även framåt bidrog jag en del med ett par bra uppspel och något inlägg - placerar den här matchen högst upp bland mina framträdanden i år.

2. Makedoniska-HF Olympia 1-9
"Bästa matchen hittills för dig i år" konstaterade James Hayter,  en av våra tre tränare, efter den här insatsen. Rent spelmässigt bör den nog också rankas högre än Gantoftamatchen, men får nöja sig med en andraplats här då motståndet var tuffare och matchen i sig krävde mer mot Gantofta. Mot Makedoniska satte jag ett aggressivt försvarsspel fint speciellt före paus, vann många dueller och bidrog dessutom offensivt med en målgivande passning. Extra kul var det då jag förväntade mig en bänkplats inför matchen och blev överraskad av startplatsen.

3. HF Olympia-Helsingborg City 6-2 
En stark vändning från 1-2 till hela 6-2 i stadsderbyt. För egen del blev det också en lyckad kväll då jag stängde min kant bra. I första halvlek blev det ett par riktigt fina brytningar inne i straffområdet medan det i andra handlade mycket om att stå rätt, spela smart och täppa till bakåt. Det lyckades bra, såväl för mig som för hela laget. 


På efterkälken mot City ifjol. I år gick det desto bättre.

4. BK Fram-HF Olympia 1-2
En oerhört viktig seger där det handlade om att jobba stenhårt och täppa till bakåt. Jag bidrog både med en stark inställning och med att försöka stötta det nykomponerade mittlåset som vi hade. Jag låg rätt i positionsspelet, kom rätt i de flesta närkamperna och avvärjde flera farliga situationer. 

5. HF Olympia-FK Besa 1-1
Ett klart godkänt inhopp, cirka 55 minuter långt, i en för mig ovan roll som vänstermittfältare. Vårdade bollen, vann dueller och fick med mig ovanligt många frisparkar. Ingen insats som stack ut med ett hårt jobb och jag klarade den något ovana rollen på ett bra sätt mot ett starkt motstånd.

Matchen mot Makedoniska ströks ur tabellen men räknas av mig ändå, liksom av förbundet då varningarna fortsatte att gälla. Får klassas som en officiell match och det känns godtagbart att ta med den.


 


TOPP 3 B-LAGET 2012

1. Väsby FK-HF Olympia 1-4
Av de fem matcherna jag gjorde i B-laget hamnar den här överst. Jag fick chansen på högermittfältet och bidrog med det jag kan i den rollen: stenhårt jobb och löpande i mängder. Många bra löpningar togs från min sida, en hörna som vi gjorde mål på jobbades fram och i defensiven vanns flera dueller.

2. HF Olympia-Billesholms GIF 5-3
En stabil första halvlek som högerback följdes av en andra halvlek som högermittfältare. Precis som mot Väsby bidrog jag med många löpningar och slet hårt. Ett självmål kunde ha förstört dagen, men trots att 2-0 blev 2-2 reste vi oss efter det och tog säsongens första seger. En assist borde jag nog ha fått efter att ha serverat David Tomicic med en passning snett bakåt inne i straffområdet, men hans avslut smet precis utanför. Dock kunde jag vara riktigt nöjd med såväl den defensiva som offensiva insatsen.

3. HF Olympia-Mörarps IF 14-0
En sanslös storseger där motståndet förstås var svagt och det inte krävdes allt för mycket för att vara bra. Dock måste den här få en plats då jag stod för en framspelning till ett av våra mål, var delaktig i ytterligare två och gjorde vad som skulle göras i defensiven.



FÖRSÄSONGEN
Någon ranking av matcherna under försäsongen blir det inte, men några minns jag med glädje. Framförallt bortamötet med Munka/Ljungby som vi vann med 2-1. Det är förmodligen min bästa Olympiamatch i karriären, i konkurrens med Ramlösa FF borta 2010 och Makedoniska i år. Jag lyckades med i princip allt före paus: klev fram och bröt, vann dueller, spelade klokt och var stabil. Även i andra halvlek gick det bra med flera lyckade brytningar. Dessutom krigade vi till oss en 2-1-seger och över lag är det en av de bästa insatserna i mina ögon, för hela HFO:s del, under 2012.

Även mot Viken i DM (2-2) borta på konstgräs gick det fint för mig. Jag hoppade in redan i första halvlek och fyllde på framgångsrikt på högerkanten. Jag spelade dessutom aggressivt i defensiven och återigen slet vi hårt tillsammans som ett lag. En attityd som fanns där delvis under våren, för att sedan infinna sig konstant under slutdelen av säsongen vilket bidrog till vår grymma seriespurt.

Till sist förtjänar min första halvlek mot Ödåkra IF (bilden) ett litet plus. Jag stod rätt, klev fram i rätt lägen och jobbade förtjänstfullt i defensiven.

  

MINA BÄSTA MINNEN FRÅN 2012
Utöver ovan nämnda lyckade matcher finns det flera fina minnen från andra ögonblick som är värda att ta med från det här året. Några stycken får lite uppmärksamhet här i denna topp 5-lista:

1. Timmies mål i slutmatchen
Från bänken fick jag följarysaren mot Stattena IF i sista matchen, en match vi var tvungna att vinna. Glädjen var dock inte mindre för det när Timmie Eskilsson vräkte sig fram och stötte in 3-1 via ribban på en retur efter en inbrytning och skott från David Tomicic. Det målet är det skönaste den här säsongen. Dels betydde det så mycket, känslan av att kontraktet var väldigt nära spred sig i samband med det. Dessutom symboliserade det enligt mig Olympiahösten bra: individuell skicklighet i kombination med en stark vilja.

2. Hamids drömträff i stadsderbyt
I 6-2-segern mot Helsingborg City, en av många måstematcher under hösten, drog Hamid Naimid dit 5-2 med en stenhård vänster rakt upp i främre krysset. Målet var snyggt, slog spiken i Citys kista och vållade ett magiskt jubel. Själv var jag snabbt framme och firade med Naimi och kommer att minnas den glädjestunden länge.

3. Första målet sedan 2004
Jag är ingen målskytt, minst sagt. Senast jag gjorde mål var våren 2004. Ja, innan mötet med Vallåkra IF med B-laget förstås. En vårkväll 2012 lyckades jag äntligen näta igen och det är givetvis värt att minnas för egen del. Efter en lång, bra löpning från vänsterbacksplatsen fick jag en perfekt passning snett inåt, från högerkanten, av Bilal Assaf som var kylig och höll inne den länge, var på jag från en position runt straffpunkten kunde placera in 2-4-reduceringen intill bortre stolpen. Nu förlorade vi i alla fall men för mitt självförtroende var det nyttigt. Dessutom kom målet tack vare ett bra anfall och via ett säkert avslut.




4. Segern mot Fram
Ett annat ögonblick man gärna minns är när Mario Iveta nickade in 2-1 borta mot BK Fram. Det var en av flera sexpoängsmatcher och målet blev matchavgörande. Det var en oerhört glädje när 2-1 kom och när sedan slutsignalen gick, cirka kvarten senare, förenades såväl lycka som lättnad i en härlig fusion.

5. Återupprättelsen mot Billesholm
Egentligen är återupprättelse fel ord, då jag gjorde en bra match rakt igenom mot Billesholm. Men när mitt uppoffrande jobb, min långa hemlöpning och mitt försök till brytning resulterade i ett självmål fram till 2-2 var det tungt. Vi hade då inte vunnit än i årets seriespel, men glädjande nog bröt vi sviten trots allt. Vi gick upp till 5-2, jag var ytterst nära att få en assist och bidrog till att jaga på lagkamraterna och hålla uppe tempot. Vi tog till slut en klart rättvis seger och stod sammantaget för en av de bättre insatserna i år.

 

 

 

 

Visa fler inlägg