Fotbollsåret 2012 i bloggform

Fotbollsåret 2012 är slut sedan länge och nu när även 2012 är över, samtidigt som försäsongen snart drar igång på allvar, är det hög tid att summera fotbollssäsongen som gick. Eller året snarare än säsongen, då det blir en återblick per månad med material mestadels hämtat från min blogg alfredsson86.blogg.se i vilken det har skrivits en hel del om fotbollen under de senaste tolv månaderna.

 
JANUARI
I januari drog försäsongen 2012 igång och för oss i HF Olympia innebar det att vi fick en ny tränare i form av Janne Eskilsson. Så här skrev jag efter en av de första träningarna:

"Det var längesen det var så roligt att träna fotboll som idag. Det blev en riktig kanonträning och det kändes verkligen kanon. Fjolåret var ju tungt för oss men nu är i alla fall förutsättningarna klart bättre för att lyckas. Vår nye tränare har klara idéer om hur vi ska spela, han håller på att jobba in ett spelsätt som passar oss mycket bättre än det vi försökte med ifjol och som dessutom är mer realistiskt att klara av att genomföra, samtidigt som det är så mycket tydligare instruktioner hittills under 2012."

 
 
 
 
 
FEBRUARI
Försäsongen rullade på och det började dra ihop sig till matchpremiär. För att känna mig som en riktig fotbollsspelare inhandlade jag min vana trogen ett par nya skor och strax därefter såg vi till att vinna säsongens första match: 
 
"Här är mina nya vänner, ett par av en nyare Adidas Predator-modell. För vilken gång i ordningen jag köper Predator-modeller vet jag inte, men varför ändra på ett vinnande koncept? Inte för att jag har lyckats bli en så bra spelare med dem, men det är åtminstone de bästa skor jag har haft.

Igår fick de nya skorna dock stå åt sidan för mina gamla Predator-skor när det var dags för träningsmatchpremiären. Vi tog oss an Mörarps IF på Valhallas konstgräs och vann till slut med 6-4 (0-0). Konstigt nog kom alla målen efter paus, det trots att det inte saknades chanser varken för oss eller för dem i första halvlek."
 
 
 
 
MARS
Nu började allt falla på plats, både för egen del och för laget som helhet. Vi hade en del interna problem, som bland annat ledde till att två spelare stängdes av i en vecka, men tillsammans stod vi ändå (utan de två) för en stark insats i gräspremiären. Det var för övrigt en av mina absolut bästa matcher i HFO-tröjan, rentav en av de bästa matcherna i karriären. Känslan efteråt var också riktigt skön förstås: 
 
"...gäller även för 2-1-segern i träningsmatchen borta mot Munka Ljungby, också det ett division 6-lag men inte från samma division 6-serie som vi, i lördags. Skönspelet lyste visserligen med sin frånvaro och motståndet var inte av allra högsta klass, men likväl blev det en riktigt nyttig match för oss. Munka Ljungby spelade tufft och var fysiska, men vi stod upp i duellerna på ett imponerande sätt. Att de blev lite griniga och att vi tvingades kriga rejält mot slutet för att hålla ledningen gjorde segern än skönare." 
 
 
 
 
 
APRIL
 "Premiären är något som alla fotbollsspelare, ja alla som är intresserade av fotboll, ser fram emot oavsett vilken nivå man håller till på. I morgon är det så äntligen dags för oss i HF Olympia att sparka igång division 6-säsongen och jag hoppas på ett trendbrott. För egen del får jag nämligen gå tillbaka till 2009 för att hitta en vinst i en seriepremiär. Det var när vi med mitt IK Sätra slog tillbaka Jädraås AIK hemma på Träffen med hela 6-0."
 
Så lät det i bloggen inför premiären. Vi förlorade tyvärr, 2-3 borta mot Vallåkra IF, men nu var i alla fall säsongen igång på riktigt allvar. Och den var det med mig som ordinarie högerback i den vitröda Olympiatröjan.


 
 
MAJ
"Om vi börjar med min egen fotboll så har det varit ömsom vin, ömsom vatten. Tyvärr har vi inkasserat två nya förluster: 2-4 borta mot Vallåkra IF med B-laget, 3-6 hemma mot Gantofta IF med A-laget. Nu var det dock inte riktigt illa som det låter. A-lagsmatchen var klart mycket jämnare än vad siffrorna säger och vi spelade faktiskt riktigt bra långa stunder. B-lagsmatchen bjöd visserligen inte på något bländande Olympiaspel och det blev som sagt inga poäng heller. Men för undertecknad fanns det även något positivt att ta med: ett mål, i rätt mål dessutom!"  
 
Mål blev det alltså från undertecknads sida, ett fint spelmål och ett distinkt avslut faktiskt (förvisso enkelt i bra läge). Mot Gantofta blev det sedan inget spel, men dagen blev bra ändå då jag matchen tog tåget ner och såg MFF slå Elfsborg med 1-0.

 
 
 
 
JUNI
"Den här veckan har tagit på krafterna, framförallt fysiskt. Den inleddes med match i måndags kväll och det blev en slitsam sådan. Dels förlorade vi, den här gången med B-laget mot Hyllinge GIF med 1-3 (0-1) och dels var det en match med en mängd närkamper och dueller som kändes i kroppen efteråt. Känslan av att ha lite ont överallt brukar vara skön efter en vinst, då är det värt det. Men när man har förlorat känns det genast mest irriterande att ha en massa krämpor."

Inför ögonen på min kära flickvän Karin och bästa kompis Noa stod jag för en riktigt slitstark insats och var dessutom aktiv i offensiven. Trots en stark match från min sida föll vi, men deras stöd vid sidlinjen värmde i alla fall.

 
 
 
JULI
Den här månaden innebar fotbollsuppehåll såtillvida att division 6 hade uppehåll. En del spel blev det dock i alla fall. Dels genom ett gästspel i korplaget Solsidan i Gävle, ett lag lett av min Milanvän och gamle studentkompis Marcos Ameztegui (4-0 och ett assist bidrog jag för övrigt med), dels genom en återförening med några gamla grönvita profiler:

"Innan jag tog mig hemåt Småland igen passade jag bland annat på att försöka styra upp en liten minireunion med ett gäng gamla IK Sätra-lirare. Tillsammans hade vi en riktigt lyckad och inte desto mindre rolig säsong 2009, det roligaste fotbollsåret i mitt liv så här långt, och jag har glädjande nog kontakt med många av mina gamla lagkamrater fortfarande. Nu kunde tyvärr inte så många dyka upp den här gången, men det var inte mindre roligt för det och nästa gång jag dyker upp i stan är tanken att vi ska göra ett nytt försök att sammanstråla."


http://alfredsson86.blogg.se/2012/july/roliga-gronvita-aterseenden.html

 
 

AUGUSTI
NIK inledde höstsäsongen med ett praktfiasko, stryk 5-7 (!) hemma mot Lessebo GIF. Dock repade de snabbt mot och slog Lindås/Långasjö med 6-0 innan det var dags för seriefinal söderöver mot Tingsryd United. Nu slutade NIK först på femteplats till slut och motståndarna fyra, men vid den här tidpunkten var det seriens två bästa lag som gjorde upp:

"Fredagskvällen bjöd sedan på en för oss tillresta NIK:are underbar fotbollsmatch. Hela NIK-kollektivet gjorde en bra insats och man vann till slut med 3-1. Inte alls orättvist men nervöst var det matchen igenom. 1-0 blev 1-1 och därefter, i början av andra, missade Tingsryd en straff. NIK kopplade sedan ett visst grepp med 2-1-målet och skapade lägen, borde ha punkterat med ett 3-1-mål men brände bland annat en straff innan det så förlösande 3-1 kom med ett par minuter kvar.
 
En underbar seger, en stark insats och tre poäng som innebar att NIK tog klivet upp som ny serieledare."

Dagen efter satte jag mig på tåget och tog mig ner till Helsingborg igen för en höst här. Det med ett stort leende på läpparna tack vare fredagens slutpunkt. 
 

 


 
 
SEPTEMBER
Efter sju sorger, åtta bedrövelser och en bottenplacering som såg ut att vara självskriven för oss reste sig vi i HF Olympia tillsammans som en man, eller ett riktigt lag rättare sagt, under hösten. På de åtta sista matcherna tog vi poäng sex gånger och, bäst av allt, på de fem sista blev det fyra vinster och ett kryss. En av segrarna var den borta mot BK Fram:

"2-1-segern var inte orättvis, även om de tryckte tillbaka oss en del i andra halvlek. Vi klarade dock av att stå emot efter deras tidiga 1-1-mål efter paus och lyckades göra 2-1 i mitten av halvleken.

Det var riktigt kul att spela då alla krigade och slet för varann, återigen. Det är så vi har spelat de tre-fyra senaste omgångarna och då har vi också fått utdelning. Vi kan när vi gör det vi ska och den här gången gjorde vi det väldigt bra. Inte någon bländande insats spelmässigt men stabilt försvarsspel och kvalité framåt i form av ett par snygga mål. Och desto viktigare: tre nya härliga poäng!"
 

http://alfredsson86.blogg.se/2012/september/vi-andas-positiv-luft.html
 
 
OKTOBER
En säsong som vi räddade under slutdelen av densamma, genom den redan omnämnda spurten, var nu över och det som återstod för mig som webbmaster och bloggare var att summera 2012. Det blev som vanligt mycket skrivande och jag presenterade slutprodukten med följande ord:
 
"Fotbollssäsongen 2012 är över och som vanligt har jag roat mig med att summera den. Då jag under säsongen har drivit en lagblogg för mitt HF Olympia har summeringen förstås publicerats där. Dessutom går det nu och i ett par veckor framåt att rösta på årets mål som inofficiellt koras i bloggen."
 
 

Vår finfina säsongsavslutning betydde att vi lyckades undvika kval tack vare att bli bland de fyra bäst, rent av bäst av samtliga åtta lag till och med, kvalplacerade lagen i Skåneserierna. Dessutom visar nedanstående tabell, uträknad av mig själv, att vi var näst bäst i hela serien under de fem sista omgångarna:

 


 
NOVEMBER
En tradition fick här sitt slut, nämligen mitt bloggande i HF Olympias blogg som jag själv skapade inför säsongen 2011. Efter två års kontinuerligt skrivande kände jag att det fick räcka och att det var dags för andra förmågor att ta chansen att uttrycka sina tankar och åsikter:
 
"Skrivandet i Olympiabloggen är över för min del, inte bara för det här året utan även på längre sikt. Tanken är nu att ägna mig åt att enbart agera spelare. Det ska faktiskt, även om bloggandet och ansvaret för hemsidan har varit riktigt kul, bli riktigt skönt att bara vara spelare. Lite skrivande blir det, men då för egen del (dels lite här i bloggen förmodligen, dels bara för mig själv).

Jobbet med NIK:s hemsida kommer också att ta tid och det blir enklare att bara ha ett lag att fokusera på när det handlar om webbarbete." 

 
  
 
DECEMBER
I december var fotbollen ganska avlägsen. Allsvenskan var slut, vår säsong likaså förstås och Jamaica väntade under två månader för mig och min flickvän. Fotboll verkade förvisso vara populärt där, men mer än en del streamande och en hel del läsande via nätet blev det inte. Däremot fanns det utrymme för att jobba på konditionen inför försäsongen:

"Att springa på slät mark är inga större problem här, trots en temperatur på i snitt 27-28 grader nu och en klart tunnare luft här uppe än vad vi är vana vid. Grundkonditionen känns riktigt bra, men backarna igår tog nästan livet ur en. Det kändes som om man sprang i ett ekorrhjul och inte kom framåt, trots maximal ansträngning för att med skaplig fart ta sig framåt."


http://alfredsson86.blogg.se/2012/december/mordarbackar-2.html 
 
 
 
 
Visa fler inlägg